сряда, юли 16, 2008

Обиколка на Витоша 2008 г. - кратък отчет

Бях на морето по време на обиколката, но следях развитието по телефона.

От старта са тръгнали 3-ма наши хора - Андро, Тони и Иво Къдравия.
Иво и Тони още от самото начало са дръпнали с бързо темпо напред. В 7 часа са били на Чуйпетльово, което е в средата на обиколката. В участъка Боснек - Чуйпетльово камък е влязъл в обувката на Тони, който в бързината е решил да не го вади. Естествено последствията са били сериозни наранявания на стъпалото и след Чуйпетльово той е започнал да се движи значително по-бавно и се е отказал в Ярлово, където е стигнал около 10 ч. Иво продължава с високо темпо напред и когато го чух около 10 ч. вече беше между Ярема и Железница. След малко душевна подкрепа от контролния ни пост на Железница в лицето на Тедо продължава напред и в 17.06 ч. завършва на 5 място (4-ти сред мъжете). Ето и цялото класиране.
Андро се движи през цялото време сам, като стига Чуйпетльово в 9.30, а Железница малко след 14.00 ч. и продължават заедно с Тедо (който отново е на поста си) към финала. Около 17.00 ч. над Бистрица, решавайки че вече би трябвало да са над Симеоново, тръгват да търсят контролния пост и изгубват трасето на състезанието. Поради натрупата умора Андро решава да се откаже.

Поздравявам Иво за постигнатия огромен успех и въпреки че няма да участва в екскурзионното ще помислим за някаква награда, с която да изразим уважението към резултата му.

Няма коментари: