петък, януари 11, 2008

Екскурзионно 2008

Привет приятели,
новата година вече започна и е време да помислим за новото екскурзионно. Свел съм избора до 2 маршрута, но понеже сам не мога да реша, кой от двата ми харесва повече обявявам анкета за избор на маршрут.

Предложение 1
От Дерменка до Рай (СТП 200)
8 дни, 7 нощувки

Маршрутът започва от Троянския проход, минава през хижите Дерменка, Незабравка (Добрила), Васил Левски и Рай. По пътя се минава през резервата Стенето, може да се изкачат върховете Амбарица, Купена (с почти алпийска трудност), Кръстците. От хижа Рай се предвижда изкачване на най-високия връх в Стара планина - Ботев (2376 м.), а в непосредствена близост до хижата е водопада Райско пръскало (най-високия постоянно течащ в България). Слизането е в Калофер. При желание от ваша страна за още една нощувка, може да се направи преход от х. Рай до х. Плевен и да се слезе в Априлци.
Продължителност на преходите: 4-8 часа.
Цена около 240 лв., с допълнителна нощувка до 270 лв.

Предложение 2
От хижа Плевен до Узана (СТП 300)
7 дни, 6 нощувки
Маршрутът преминава през хижите Плевен, Тъжа, Мазалат и Узана. По пътя се минава по време на преход през вр. Ботев. Интересни обекти са, вр. Марагидик, масива Триглав, Пеещите скали, географския център на България, който е на около 1 км. от х. Узана. Атракция в този маршрут представляват санитарните възли на х. Мазалат, които са най-добрите съществуващи в българска хижа. В района на х. Узана има възможност за посещение на басейн. Слизането е към Габрово. Маршрутът може да се удължи с преход през вр. Шипка до х. Бузлужда, откъдето да се слезе в Казанлък.
Продължителност на преходите: 4-8 часа.
Цена около 210 лв., с допълнителна нощувка до 240 лв.

И двата маршрута представляват част от предишни екскурзионни летувания, първото през 2001 г., второто през 2004 г. и имам прекрасни спомени и от двата. Който и избор да направите няма да сбъркате. Гласуването започва от днес и ще продължи до края на януари. Моля да гласуват само хора, които желаят да участват в екскурзионното.

5 коментара:

Анонимен каза...

Malee...:))ne znam kade e po dobre ;) ne znam no 6tom 6e sme zaedno:)emi az sam navita tozi koito minava prez vrah botev :)aa nqmam pratencii kadetoto i da se re6i pak 6e doida da di vi pi6tq :)ytre 6e gi pogledan hijite:) i 6e se razrovq:)no ina4e vojde :) se radvam:))))))))

Ogy Kovachev каза...

Аз нямам опит с тези маршрути и се доверявам на по-опитните от вас. Надявам се да се видим лятото...

Анонимен каза...

всичко до тук е добре , аз съм за втория маршрут , защото на хижа Рай съм ходила , та втория ще ми е по интересен ... а има ли предложение за дата???

ВОЖДА каза...

@анонимен (Маги)
много ще ме изкефи да има кой да пищи, иначе е малко скучновато

@ogniancho
И аз се нядявам. Между другото на езерата беше супер готино.

@анонимен
Още е малко рано за дати. Тези дни ще мина през бюро Радецки да направя резервация за първия маршрут и ще видя какви възможности има. Вариантите са 02-10 август или 09-17 август.

ilinka каза...

ei;)ami bila sm na hija rai,no pak bih oti6la;)ina4e i vtoriqt mar6rut zvu4i dobre;)